Sommarkurs Stenslipning och Silversmide för ungdomar

Information:

 

Har du ett intresse av stenar, silver och smycken och tycker om att arbeta praktisk? Är du mellan 13 och 18år? Då har vi glädjen att, under sommaren, erbjuda en 4-dagars kurs där du får pröva på stenslipning och silversmide!

Kursen ges på plats i den lilla byn Lannavaara i sammarbete med Kristallen AB som sedan 1986 har varit centrum för utbildningar inom sten, metall och gemmologi.

Sommarkursen är en prova-på utbildning för dig som vill slipa och tillverka egna smycken. Under kursveckan får du själv pröva att göra egna produkter. Kursen riktar sig till dig som är 13-18år.

Kostnader: Kursavgift 700kr. Kursavgiften går till förbrukningsmaterial som lack, lod, stenar/silver till grund momenten. Frukt till mellanmål. För egendesignade arbeten betalar deltagaren själv. Kostnad för det beror på material och vad du vill skapa.

Antagningsvillkor: 8 platser, först till kvarn. Löpande antagning fram till 2 veckor innan kursstart. För dig som är mellan 13-18år. Inga förkunskaper krävs, bara ditt intresse och nyfikenhet.

 

ÖVRIG INFORMATION

Möblerat studentrum med egen toalett och dusch kan hyras i Lannavaara för 300:-/natt.

Obs. I kursen ingår inga kvällsaktiviteter eller mat så i det fall ungdomen inte själv kan fixa det behöver en vuxen följa med som sällskap till ungdomen. Är du under 18år kommer skolan kontakta din vårdnadshavare vid ansökan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs:
Orienterat sig i stenslipning och silversmide. Provat på att göra ett smycke.

 

För mer information om kursens innehåll och kontakt Ring Kristallen på
tfn: 0981-310 60 eller e-post: info@kristallen.com

Kontakt: Jenny Söderström

Kursstart och kurslängd: 

Kurstid: 15 jun 2020 – 18 jun 2020

Antagning:  Löpande antagning fram till 2 veckor innan kursstart. 8 platser på varje kurs, först
till kvarn.

Inga förkunskaper krävs, bara ditt intresse och nyfikenhet.

 

 

Ansökan:

 Ansök här» Sommarkurs i stenslipning och silversmide, ungdomar, sommar/helg/veckokurs (4 dagar, 100%, 15-18 juni 2020) Ansökan stängd

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3, 981 35 Kiruna Sweden

Telephone: +46 (0)980-675 00
E-mail: malmfaltens@kiruna.fhsk.se