Våra kurser

Här nedanför hittar du vårt kursutbud. Du kan till exempel välja att läsa in grundläggande behörighet för fortsatta studier eller så utbildar du dig inom något helt nytt område. Varför inte fiske eller silversmide?

Allmän kurs

Allmän kurs vänder sig till dig som vill öka dina kunskaper och kanske läsa in behörigheter för fortsatta studier.

– Läs mer här

Att hitta balans vid stressrelaterad ohälsa

Vill du skapa förutsättningar för ett hälsosamt och hållbart levnadssätt i ett allt stressigare samhällsklimat? Då är det här kursen för dig!

– Läs mer här

Dataskola på nätet

Välkommen till kursen där du lär dig mer om ett av världens mest använda kontorspaket Microsoft Office och operativsystemet Windows 10!

– Läs mer här

Dataskola på nätet - del 2

Vill du utveckla din IT-kompetens och stärka din position på arbetsmarknaden? Då är vår kurs om hur du samarbetar på ett smart sätt i molnet med Office 365.rätt för dig.

– Läs mer här 

Engelska - konversationskurs för seniorer

I den här kursen får du möjlighet att repetera din gymnasieengelska. Vi jobbar med ordförrådet och övar vår förmåga att använda engelskan praktiskt genom lärarledda gruppsamtal som kan beröra olika dagsaktuella samhälleliga frågor eller samtal med historiska perspektiv. Men, vi gör det såklart på engelska.

– Lämna din intresseanmälan till Kajsa här

Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

En unik ettårig utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB.

– Läs mer här

Kiruna Fishing School

Do you love fishing? Do you want to learn more about it and maybe turn your hobby into a future career as a professional fishing guide? Then, this could be the right educational choice for you!

– Läs mer här

Klimatanpassa din vardag! - Lev enklare, må bättre

Vill du få hjälp i hur du kan göra aktiva klimatsmarta val i din vardag som stärker både din ekonomi, ditt mående och vår framtida planet.

– Läs mer här

Konstskola på nätet - grund

Ger grundläggande kunskaper i teckning och akvarell, utvecklar deltagarens förmåga att arbeta självständigt, skapar förutsättningar för vidareutveckling inom bild och form.

– Läs mer här

Konstskola på nätet - fortsättning

I denna kurs arbetar du med teckning och akryl, återupptar kontakten med perspektiv-, kompositions- och färglära samt nosar lite på konsthistoria och bildanalys. Du kommer att ha bundna inlämningsuppgifter veckovis.

– Läs mer här

Skrivarkurs - skriv ditt liv

Skrivandet i denna kurs har utgångspunkt i ditt eget liv. Tillsammans väcker vi minnen och gör dem till berättelser. Vi jobbar med kreativt skrivande utifrån olika teman.

–  Läs mer här

Sommarkurs i silversmide

Har du ett intresse för silversmide eller är du nyfiken på konstarten och tycker om att arbeta praktiskt? Då är det här kursen för dig!

– Läs mer här

Sommarkurs i stenslipning

Har du ett intresse för stenslipning eller är du nyfiken på konstarten och tycker om att arbeta praktiskt? Då är det här kursen för dig!

– Läs mer här 

Önskemål om ny kurs?

Har du önskemål på en ny kurs som vi borde starta? Hör av dig till oss så kan vi undersöka det hela.

– Kontakta oss här