Allmänt om våra kurser

Allmän kurs

För dig som behöver komplettera dina studier på grundskole- och/eller gymnasienivå och för dig som vill ha grundläggande behörighet för högeskole- eller kvalificerade yrkesutbildningar (KY utbildningar).
Läs mer.

Mänskliga rättigheter i globalt perspektiv

En En kurs som tar dig från Kiruna till Zanzibar och tillbaka på ett läsår, med uppdraget att arbeta för mänskliga rättigheter på båda platser. Hösten består av förberedande studier i Kiruna, våren tillbringas på Zanzibar som mentor på ett lärcenter. I maj, sista månaden i Kiruna, har volontärklasserna hittills valt att sprida budskapet om mångfald lokalt genom att arrangera den mycket uppskattade Pamojafestivalen.
Läs mer. 

Konstkurs på nätet.

För dig som vill utveckla dig inom konst. Grundkunskaper som färglära, perspektiv och färdigheter inom teckning och akvarellmåleri. Fortsättningskurs med fördjupning inom akryl och teckning samt konsthistoria.
Läs mer. 

Dataskola på nätet – lär dig office och grunderna i Windows

Vill du utveckla din IT-kompetens och stärka din position på arbetsmarknaden, då är vår kurs rätt för dig.
Läs mer. 

Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Vår utbildning är en för Sverige unik utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB
Läs mer.

 

Det finns en kurs för alla
oavsett ålder

Det finns en kurs för alla oavsett ålder. Du kanske behöver läsa in grundläggande behörighet för fortsatta studier, eller gillar att måla. Våra seniorkurser är mycket populära. Kanske har du själv idén till kursen vi borde starta.

Studera på folkhögskolan